De Coöperatie

Energiecoöperatie Zevenster Zonnestroom in Zuidhorn is een burgerinitiatief om gezamenlijk electriciteit op te wekken, waarbij we streven naar een hoge mate van zelfvoorzienendheid.


zuidhornzonNatuurlijk is dat niet helemaal mogelijk, mede doordat het (nu nog) te kostbaar is om de dagelijks geproduceerde zonnestroom op te slaan voor dagen (en avonden) dat er meer wordt gebruikt dan geproduceerd. Daarom zijn wij  tot een samenwerking met energiebedrijf Qurrent gekomen. Deze leverancier is opgericht in 2011 op initiatief van Stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Miliefederaties. Qurrent heeft als ideaal dat iedereen net zoveel stroom opwekt als hij/zij verbruikt . Lees alles hierover op de website van Qurrent.

De coöperatie is van en voor de (particuliere) leden. Eventuele winsten die de coöperatie maakt vloeien dan ook terug naar de leden/deelnemers. Daarnaast vraagt de coöperatie een beschikking aan om deel te nemen in de Regeling Verlaagd Tarief (de zogenaamde Postcoderoos), waarbij leden een korting op hun energiebelasting ontvangen. Meer hierover vind u terug hier.

Klik op het kaartkaartje om te zien welke gebieden deel kunnen nemen aan de nieuwe energie coöperatie in Zuidhorn.